Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 12:56

Янукович пообіцяв Єврокомісії радикальні реформи

Янукович пообіцяв Єврокомісії радикальні реформи

Президент України Віктор Янукович висловив упевненість, що 2011 рік стане роком радикальних реформ в Україні. Про це він заявив під час зустрічі із членом Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Зокрема, як повідомляє прес-служба голови держави, Янукович відзначив, що високо оцінив факт, що його перша у новому році зустріч на міжнародному рівні відбулася саме з представником Єврокомісії. "Маю велику надію, що наші поточні відносини принесуть  довгоочікуване завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію і створення Зони вільної торгівлі", – сказав Президент.

На його переконання, сьогодні реформи в Україні – "вже реальність, а не декларація намірів". "При цьому ми усвідомлюємо, що масштабну програму економічних реформ неможливо реалізувати без реформування політичної системи, без здійснення рішучих кроків щодо боротьби з корупцією та підвищення прозорості у діяльності владних інститутів", - додав політик.

Саме тому, за його словами, продовжує працювати робоча група з підготовки нового виборчого законодавства.

Глава держави також наголосив, що політичний діалог між Україною та ЄС вимагає продовження інтенсивних контактів на високому політичному рівні. "Буду радий вітати пана Жозе Мануеля Баррозу в Україні у квітні в рамках Саміту з питань інноваційного та безпечного використання ядерної енергії у рамках заходів із вшанування 25-х роковин Чорнобильської катастрофи", – сказав Янукович.

Водночас, слід відзначити, що у Народному Русі України повідомили, що Єврокомісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле занепокоєний негативними тенденціями, які свідчать про згортання демократії в Україні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв Єврокомісії радикальні реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути