Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2010 03:00

Влада бере нереальні зобов'язання

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна на 99% виконає план введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Це станеться в першому півріччі наступного року, наголошує глава держави.

— Мені незрозуміло, чому і нинішня, і попередня влади постійно оголошують завідомо нереальні дати. Президент з якихось причин не вважає проблемою регулярне створення у громадськості завищених очікувань. Влітку доведеться виправдовуватися, чому ці 99 процентів плану введення безвізового режиму не виконані, — каже директор Інституту європейського співробітництва Олександр Сушко, 37 років.

— В останні місяці робота з виконання плану активізувалася — ухвалюють закони, ратифікують конвенції, — продовжує Сушко. — Насправді ж створюється лише видимість роботи. Наприклад, одним із важливих елементів плану є ухвалення антикорупційного законодавства за стандартами Ради Європи. Але в поданому до парламенту президентському законопроекті не зазначена обов'язковість декларування майна близькими родичами посадових осіб. Це ставить під сумнів весь антикорупційний пакет. Не будуть виконані у відповідності з вимогами Єврокомісії запровадження біометричних паспортів, реформування міграційної політики, охорона кордону. Важливим є співробітництво українських правоохоронців з країнами ЄС. Однак Європою будуть помічені останні тенденції вибіркового покарання в Україні, порушення прав людини. Рапорти про псевдоуспіхи не врятують Януковича. Доповідь ЄС про виконання плану дій Україною запланована вже на червень 2011-го.

Зараз ви читаєте новину «Влада бере нереальні зобов'язання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути