середа, 29 грудня 2010 09:33

Партія Меркель та Барозу обурена "переслідуванням опозиціонерів"

Партія Меркель та Барозу обурена "переслідуванням опозиціонерів"

У Європейській народній партії обурені зростанням в Україні тиску влади на опозицію і кримінальними переслідуваннями опозиційних лідерів.

Про це заявив генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріс у телефонній розмові з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

"Ми обурені зростанням політично вмотивованого тиску з боку влади на опозицію та Вас особисто, як її лідера. Це є неприпустимим", - зазначив він.

За його словами такі дії влади віддаляють Україну від вступу до ЄС.

"У цій складній ситуації ми повністю підтримуємо Вас. Переслідування політичних опонентів суперечить усім європейським нормам та принципам", - додав генсек ЄНП.

Він також запросив Тимошенко у січні 2011 року відвідати Брюссель.

"Ми запрошуємо Вас відвідати Брюссель у січні для зустрічі з провідними європейськими політиками та для координації спільних дій щодо підтримки демократії в Україні", - сказав генеральний секретар Європейської народної партії.

Зі свого боку Тимошенко подякувала ЄНП за підтримку, зазначивши, що європейський вибір залишається пріоритетом для її політичної сили та більшості громадян України.

Європейська народна партія найбільш чисельно представлена в Європарламенті. Вона об'єднує 73 партії з 39 країн Європи, в тому числі партії канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Ніколя Саркозі, прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска та інші партії-партнери. Членом ЄНП є і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Партія "Батьківщина" також має давні партнерські стосунки з ЄНП.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Партія Меркель та Барозу обурена "переслідуванням опозиціонерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути