неділя, 16 червня 2013 14:10

Янукович побував у Єнакієвому на двох кладовищах
24

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У п'ятницю Президент України побував з офіційним візитом у рідному місті Єнакієвому. Місцеві мешканці впевнені, що головна мета поїздки була чисто сімейною - двічі на рік Віктор Федорович навідується на два місцевих кладовища.

На кладовищі Божківському Віктор Федорович відвідав могилу своєї мами Ольги Семенівни. Вона прожила 30 років, і померла, коли майбутньому Президенту України було всього 2 роки. Поруч похований молодший зведений брат Віктора Федоровича - Володя, він прожив всього півроку. Пам'ятники Ольги Семенівни і Володі зроблені з чорного мармуру. Пам'ятник мами містить напис: "Спасибі, що ти була ... Син, невістка, онуки, правнуки ".

Божківське кладовище знаходиться в ідеальному стані - прибрано сміття, підстрижена трава, немає бур'янів. Всі могили навколо прекрасно доглянуті. Помітно, що напередодні приїзду Віктора Федоровича пофарбували огорожі і столики, встановили нові лавочки. Недалеко від могили Ольги Семенівни знаходиться каплиця. Як кажуть - побудована за гроші сім'ї Янукович. Від каплиці і до могили мами Президента веде свіжа тротуарна плитка.



Як розповів доглядач кладовища, гроші на догляд за могилами сім'ї Янукович кладовищу спеціально не виділяють, а зарплата у доглядача мінімальна.

Після Божківського кладовища Президент поклав квіти на могили своїх родичів і родичів своєї дружини на кладовищі Центральному. Його частіше називають в Єнакієвому Красногородським. Там Янукович і його сини - Олександр і Віктор - взяли участь у поминальній літургії в побудованій рік тому каплиці Олександра Невського. Місцеві жителі кажуть, що гроші на каплицю дав народний депутат Юрій Іванющенко.

Батьки Іванющенко поховані на головній алеї кладовища прямо біля входу. Їх зображення в повний зріст висічені на граніті. Поруч стоїть двометровий ангел, який обіймає хрест. Батьки депутата поховані по сусідству з останками представників іншої відомої місцевої династії - кримінального авторитета Григорія Долідзе і його батьків.

На дорозі, що вела до кладовища журналісти помітили начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова, прокурора Донецької області Олега Сюсяйло, начальника управління Служби безпеки України в Донецькій області Олександра Пелеха.



Поки Президент відвідував могили близьких, частина чиновників чекала його в кортежі, який припаркувався вздовж кладовища.

Загалом Віктор Янукович пробув на кладовищі близько 40 хвилин.

На кладовищі Центральному поховані батько Віктора Януковича - Федір Володимирович. І поруч - бабуся Кастуся, яка виховувала онука до повноліття.

Провідав Президент і могили родичів Людмили Олександрівни, які зіграли величезну роль у долі майбутнього Президента. Василь Микитович Сажин - дядько його дружини. Як кажуть в Єнакієвому, він працював суддею, помер в 1973 році. Поруч спочиває мама Людмили Янукович - Валентина Василівна Давидова. До тещі, кажуть, Президент ставився як до мами, вона померла в 2009 році. Нещодавно на цих могилах поставили нові надгробки. На них майже така ж напис, що й на могилі мами Президента - "Спасибі, що ви були ..."

За словами співробітників кладовища, перша леді країни з'являється на Центральному кладовищі частіше чоловіка.

Громадський транспорт в місті періодично припиняв рух протягом усього дня 14 червня на 20 - 30 хвилин. Трамваї і маршрутки пропускали кортеж Президента. Всього у кортежі було близько 20 автомобілів.



Водії маршруток розповіли, що в п'ятницю їм не дозволяли висаджувати пасажирів у звичних місцях біля заводу, де так само 14 червня побував Президент.

Рух по трасі Донецьк-Єнакієве було ускладнено протягом усього дня. Працівники державтоінспекції неодноразово зупиняли рейсові автобуси Єнакієве-Донецьк аж до 19.00, хоча офіційні заходи закінчилися ще до обіду. Працівники ДАІ отримували інструкції по мобільних телефонах щодо можливості подальшого руху транспорту. Приватні автомобілі і вантажівки набагато довше, ніж рейсові автобуси - іноді по 40 хвилин - очікували дозволу проїхати в бік Донецька. При цьому автомобілі, схожі на машини з президентського кортежу, були помічені біля одного з кафе, а так само на заправці на виїзді з Єнакієвого.

На всьому протязі траси Єнакієве - Донецьк з розривом близько 100 - 200 метрів чергували правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Янукович побував у Єнакієвому на двох кладовищах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути