вівторок, 11 жовтня 2011 14:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович після президентства також отримає політичні переслідування - Гарань

Янукович після президентства також отримає політичні переслідування - Гарань

Імідж України сильно постраждає через ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Так прокоментував Gazeta.ua вирок Печерського районного суду Києва у справі Тимошенко директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань.

"Тепер, коли термін перебування при владі Віктора Януковича закінчиться, буде стояти питання, чи відкривати справи проти всього того, що робилося під час його президентства. Перед ним  відкриється перспектива такого ж самого переслідування, і, можливо, він повинен буде залишити країну. Таким чином, відкрито скриньку Пандори. Влада показала себе політичними шулерами і буде за це нести відповідальність", - сказав політолог.

Гарань вважає, що "Янукович як завжди скаже, що він ні причому і що у нас є суд - справедливіший суд у світі".

За його словами, Партія регіонів знайшла політтехнологічний хід, "вони переводять стрілки на Віктора Ющенка,  адже процес проти Тимошенко розпочав саме він, давши наказ розслідувати її діяльність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок Тимошенко свідчить, що Україна йде в євразійську асоціацію - Карасьов

"Частина політично активних людей, електорату Тимошенко, буде протестувати. Чи переростуть ці протести у масові? Тут у мене є сумніви. При всьому тому, що рейтинг влади падає, люди насамперед протестують проти соціально-економічних негараздів. Я не певен, щоб будуть масові протести по всій столиці. Але ув'язнення Тимошенко додасть до протестних настроїв, які, безумовно, будуть активізовуватися. Бо влада не може стабілізувати економічну ситуацію у країні і, навпаки, заганяє її у глухий кут", - наголосив директор Школи політичної аналітики.

У Тимошенко, на його думку, навпаки, побільшає прихильників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не кінець. Апеляційний суд може змінити вирок Тимошенко - експерт

"Зараз вона має підтримку навіть з боку тих, хто не підтримував її в ході минулих виборів. Проти судового процесу висловлювалися люди, які дуже гостро свого часу критикували Тимошенко. У цьому сенсу лінія на її захист буде наростати. Це може додати і електоральних рейтингів. Але наскільки, сказати важко", - зауважив Гарань.

"Найрозумніший сценарій для нинішньої влади - це знаходження форми того, як випустити Тимошенко на свободу, щоб вона взяла участь у парламентських виборах. Це може бути зроблено, наприклад, за рахунок апеляційного суду. Таким чином влада засудила Тимошенко, показала, яка вона нехороша, а з іншого боку - зберегла можливість для завершення переговорів із Європейським союзом", - припустив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Янукович після президентства також отримає політичні переслідування - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути