середа, 23 листопада 2011 15:27

Янукович підпише закон про вибори найближчим часом - Мірошниченко

Янукович підпише закон про вибори найближчим часом - Мірошниченко

Член парламентської фракції Партії регіонів, представник президента  у Верховній Раді Юрій Мірошниченко переконаний, що підвищення прохідного бар'єру спонукатиме політичні сили до об'єднання.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Мірошниченко відзначив, що новий закон про вибори народних депутатів Віктор Янукович підпише вже найближчим часом.

"Цей закон є результатом не просто компромісу, а консенсусу політичних сил. Адже всі вимоги опозиції, що стосувалися демократизації виборчого процесу, унеможливлення фальсифікації виборів чи спотворення волевиявлення громадян, опрацьовані з урахуванням висновків Венеціанської комісії та інших міжнародних експертних організацій", - зауважив регіонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада прийняла новий "Закон про вибори"

На його думку, нинішня якість закону дозволить провести чесні, демократичні та прозорі вибори в Україні.

Мірошниченко нагадав, що згідно з новим документом, крім запровадження змішаної системи виборів, ліквідації передвиборчих блоків, скорочення терміну агітаційної роботи, підніметься і прохідний бар'єр для політичних партій – з 3 до5 %.

"Логіка цього кроку в тому, щоб спонукати політичні сили до об'єднання, зміцнення, формування повної вертикалі – від всеукраїнського рівня до рівня територіальних громад. Таким чином, позапарламентські політичні сили отримають чітку перспективу – адже попереду ще цілий рік", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бондаренко: Партія регіонів переможе на виборах - до ворожки не ходи

Він додав, що політична структуризація, до якої спонукає підвищення бар'єру, сприятиме і формуванню більш політично структурованого суспільства, і посиленню суб'єктів, які будуть представлені в органах влади.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підпише закон про вибори найближчим часом - Мірошниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути