пʼятниця, 24 січня 2014 17:50

Янукович оголосив про новий етап переговорів з опозицією

Янукович оголосив про новий етап переговорів з опозицією
Віктор Янукович Фото: lenta-ua.net

Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність чергового етапу переговорів з опозицією і говорить про важливу роль парламенту для виходу їх кризи.

"Я переконаний, що парламент проголосує всі ці питання, по яких ми знайдемо взаєморозуміння... і запропонуємо мирний вихід з цієї ситуації", - сказав він на зустрічі з главами церков і релігійних організацій в п'ятницю.

Глава держави наголосив на необхідності зняття "гострих питань" і в цьому контексті наголосив, що це має бути зроблено "синхронно з двох сторін: як з боку влади, так і з боку опозиції".

"Я б не хотів, щоб дискусія була одностороння. Головне - зараз ми повинні знайти відповіді. Перше, що ми хочемо зробити - зупинити насильство, кровопролиття", - сказав Янукович.

"Зараз у мене починається новий етап переговорів... Вчора ми домовилися встановити спокій в Україні", - розповів президент.

Він підкреслив, зокрема, що мова йшла про те, щоб на вулиці Грушевського припинилися радикальні дії. Надалі спільно з опозицією планується напрацювати спільне бачення виходу з протистояння, в тому числі, приймаються зміни до законів, прийняті парламентом 16 січня.

"Для нас дуже важливо зберегти Україну і не створити ворожнечу між сходом і заходом... Всі конфлікти вирішуються за столом переговорів. Ми закликали і закликаємо сісти за стіл переговорів, знаходити компроміси, щоб зупинити цей процес", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович оголосив про новий етап переговорів з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути