четвер, 27 січня 2011 10:47

Янукович - один з найбідніших президентів світу

Янукович - один з найбідніших президентів світу

Зарплата голови української держави Віктора Януковича - одна з найменших серед його іноземних колег.

До такого висновку прийшли журналісти українського Центру журналістських розслідувань, порівнявши доходи керівників різних країн.

За сумою сукупних доходів він на третьому місці з кінця списку. Згідно з офіційними даними, український лідер отримує майже 30 тисяч доларів США на рік і має ще 136 тисяч на банківських рахунках.

У двох інших президентів, які випередили Януковича в антирейтингу, зарплата ще менше: глава Афганістану Хамід Карзай задовольняється 525 доларами зарплати (набігає 6300 доларів на рік) і зберігає майже 20 тисяч доларів у банку. На другому ж місці - глава Зімбабве Роберт Мугабе з 18 тисячами доларів річної зарплати.

Слід зазначити, що у дослідженні журналісти враховували не тільки зарплату, але й інші надходження в "сімейні бюджети". Наприклад, банківський рахунок самого забезпеченого президента на планеті - Барака Обами - поповнився солідною сумою, що додалася до Нобелівської премії миру за 2009 рік, - 1,4 мільйона доларів. Загальний річний дохід Обами склав 5,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що найбільше грошей цього року в Україні виділено на президента та його Адміністрацію. Бюджет Державного управління справами структури досяг рекордної суми за 20 років незалежності - 1 мільярд 344 мільйони гривень. У 2010-му бюджет ДУСі був 947 мільйонів гривень, в 2009 році - 818 мільйонів. Водночас не всі гроші йдуть на президента. До цієї цифри входить лікування народних депутатів і їх санаторно-курортний відпочинок.

Лівий берег

Зараз ви читаєте новину «Янукович - один з найбідніших президентів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути