Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 11:19

Янукович незадоволений своїм президентством

Янукович незадоволений своїм президентством

Президент України Віктор Янукович заявив, що незадоволений роком свого правління.

Про це він заявив під час свого щорічного послання у Верховній Раді.

Зокрема, Янукович похизувався, що спільними зусиллями влади було розроблено програму економічних реформ в Україні.

"Прийнята ціла низка значущих нормативних актів. Зокрема, закон "Про основні засади внутрішньої та зовнішньої політики", новий бюджетний та податковий кодекси. У минулому році започатковано також реформи у судовій, регуляторній сферах, галузях державного управління, освіти та медицини. І це лише частина наших починань", - запевнив глава держави.

Водночас, даючи загальну оцінку владі за минулий період, Янукович наголосив, що незадоволений її роботою.

"Чи можу я бути задоволеним першими підсумками? Зразу скажу, що "ні". Із задумів та планів на 2010 рік ми спромоглись реалізувати щонайбільше третину. Причини низької ефективності полягають перш за все у тому, що 2010 рік засвідчив, що не усюди влада та суспільство були готові до запропонованих змін", - пояснив президент.

За його словами, "бюрократизована державна машина, що виживала за будь-якої влади, за інерцією намагається зберегти свої звичні механізми управління, свої адміністративні можливості та корупційні схеми тіньового заробітку".

"Національний бізнес, як великий, так і малий, поки що займає вичікувальну позицію – або критика, або спостерігача. Навіть так звані підприємницькі майдани були, скоріше, критичною реакцією на дії уряду, аніж конструктивною пропозицією конкретних і обґрунтованих проектів для влади", - уточнив Янукович, додавши, що "мільйони людей за 20 років незалежності втомилися від очікувань якісних змін, суспільство призвичаїлося виживати, спираючись лише на власні сили і можливості".

"Я розумію побоювання людей, що будь-які радикальні зміни можуть погіршити і без того складне їхнє життя. Але висновок категоричний: потрібно зламати практику зволікань та інерції, подолати розгубленість політиків та бюрократичний саботаж", - резюмував президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович незадоволений своїм президентством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути