понеділок, 21 лютого 2011 14:47

Янукович не зможе зробити владу спадковою - експерт

Янукович не зможе зробити владу спадковою - експерт

В Україні на сьогоднішній день неможливо зробити владу спадковою.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Спадковість влади має прекрасне визначення. Це дуже коротке слово, яке називається еліта. Як ви створите еліту в країні, де власність забирається кожні 5 років і як ви створите спадковість?", - запитує експерт, додаючи, що в цілому ідея правильна.

В той же час, Небоженко зазначив, що спадковість не означає, що Янукович має намір збудувати вертикаль влади за російським зразком.

"Янукович 2004-го та Янукович 2011-го це дві абсолютно різні людини", - зауважив він

За словами експерта для досягнення цієї мети перш за все необхідно створити нові правила гри, "де переможець ні в якому разі не користується принципом переможець отримує усе і здоров'я і власність і остання розподіляється між переможцем та переможеним і, потім, за декілька років усе знову продовжується...Ми можемо на міжособистісному рівні негативно відноситися одне до одного, але певні правила нам забороняють знищувати одне до одного", - зазначив Небоженко..

На запитання, коли спадковість влади буде реалізована в Україні, Віктор Небоженко відповів так: "Ми зараз проходимо два експерименти. Ми пройшли експеримент Ющенка, зараз проходимо експеримент молодого Януковича і я думаю, що третій етап, це буде спроба зрозуміти, що не можна так кидатися з крайності в крайність, як це було при Ющенку".

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що влада в Україні має бути спадковою. Пізніше заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман, пояснюючи слова глави держави заявила, що нова влада має взяти все найкраще від попередньої.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не зможе зробити владу спадковою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути