вівторок, 28 лютого 2012 19:45

Янукович не дав Хорошковському контролювати фінансові потоки країни - політолог

Янукович не дав Хорошковському контролювати фінансові потоки країни - політолог

Призначення президентом України Віктором Януковичем Юрія Колобова міністром фінансів не дасть першому віце-прем'єру Валерію Хорошковському контролювати фінансові потоки країни. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран .

"По-перше, це людина, яка дуже довгий час працювала заступником Арбузова. І це людина, яка безпосередньо входила у його оточення. Довгий час між Кабінетом Міністрів і Нацбанком не було розуміння щодо єдиної фінансової політики. Це ніби і нормально, тому що НБУ має бути окремо. За часів Ярошенка (екс-міністр фінансів — ред.) між Нацбанком і Кабміном у сфері фінансів існувало певне внутрішнє протистояння. І коли зняли попереднього міністра, то очевидно, що Нацбанк поставив умови. Якщо Арбузов хоче перед чинним президентом відповідати за ситуацію з фінансами, то щоб міністром фінансів була людина Арбузова. Це була перша мотивація", - сказав експерт.

За його словами, тепер фінансові потоки країни будуть підконтрольні президенту.

"Треба розуміти, що з приходом Хорошковського в уряд для президента важливо не доручати все одній людині. І хоча первісно Хорошковський сподівався прийняти до себе фінансові потоки, то зараз, напевно, йому це не вдасться. Тому що фінансові потоки через Арбузова насправді будуть підконтрольні саме президенту, а не Хорошковському", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не дав Хорошковському контролювати фінансові потоки країни - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути