четвер, 23 лютого 2012 13:16

Хорошковський на новій посаді займеться євроінтеграцією - Азаров

Хорошковський на новій посаді займеться євроінтеграцією - Азаров

Питання євроінтеграції входять в коло основних обов'язків, які буде виконувати новопризначений перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський, заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

"Найголовніше напрямок - європейська інтеграція, саме цьому напрямку ми приділяємо величезну увагу", - сказав прем'єр, представляючи членам Кабінету міністрів нового першого віце-прем'єра.

При цьому Азаров зазначив, що основні напрями діяльності першого заступника керівника уряду окреслив президент України Віктор Янукович.

За словами прем'єра, перед Хорошковським стоїть "складне завдання - спільно з МЗС, спільно з усіма міністерствами і відомствами налагодити роботу так, щоб вона реально рухалася до поставленої мети - європейської інтеграції України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський буде дублером Азарова — політолог

Зокрема, Азаров поставив завдання "зробити все, щоб, як домовлявся президент з керівництвом Європейської комісії, ми в 2013 році реалізували безвізовий режим". Також в порядку денному роботи першого віце-прем'єра стоять питання зони вільної торгівлі, зокрема парафування відповідної угоди і "величезна робота по ратифікації цієї угоди".

Крім того, Хорошковському належить займатися питанням угоди про політичну асоціацію, яка є "великим і серйозним документом, що визначає політику добросусідства з Європейським Союзом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський стане наступником Януковича?

Азаров підкреслив необхідність адаптації українського законодавства до норм ЄС. За його словами, на цьому етапі ця робота ведеться трохи формально. Глава уряду поставив завдання зробити все, "щоб реально наші нормативні документи, закони відповідали за своїм змістом меті європейської інтеграції".

Прем'єр також зазначив, що Хорошковський ще буде курирувати всі питання, пов'язані з економікою і фінансами. Крім того, на нього покладено обов'язки координації та вирішення всіх робочих питань взаємодії між міністерствами та відомствами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко отримав посаду у день народження свого кума Ющенка

Раніше президент України Віктор Янукович доручив Азарову визначитися з кандидатурою віце-прем'єра, який буде відповідати за роботу з Європейським Союзом. Хорошковський звільнений з посади міністра фінансів і призначений першим віце-прем'єром 22 лютого указом президента.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський на новій посаді займеться євроінтеграцією - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути