четвер, 23 лютого 2012 12:22

Хорошковський буде дублером Азарова — політолог

 Хорошковський буде дублером Азарова — політолог

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський зайняв цю посаду, бо є досить успішним менеджером і  на будь-якій посаді демонструє успіх.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

Хорошковський пропонує досить непрогнозовані, але ефективні рішення. За це його цінують не тільки в Україні, а й у світі. Інакше не запросили б свого часу стати президентом "ЄвразХолдингу" — однієї з найбільших транснаціональних компаній", - зазначив Бондаренко.

За його словами, Валерій Хорошковський  реально відповідатиме за роботу Кабінету Міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення Хорошковського не пов'язане з інтересами держави

"Він буде дублером Азарова. При всьому тому, що Микола Янович є добрим управлінцем, Хорошковський є реформатором і за характером, і за філософією, є прихильником ліберальних змін в економіці. Це знадобиться, щоб нарешті збалансувати роботи уряду, щоб він більше працював у реформаторському режимі. Україні ж потрібні якісь результати реформ. У його підпорядкуванні будуть Міністерство фінансів та економіки, тому він зможе ефективно на них впливати, щоб упроваджувати свою програму кардинальних перетворень", - додав політолог.

Хорошковський — давній опонент Азарова, тому в уряді можливі конфлікти, прогнозує Кость Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"

"Хорошковський не терпітиме впливів. Конфлікт можна прогнозувати. Але Азаров уже не той, він більше схильний до компромісів, більше здатен прислухатися", - зауважив політолог.
На його думку, виглядає дивним, чому Хорошковському як першому віце-прем'єру не віддали в підпорядкування якесь міністерство. Адже в уряді кожен віце-прем'єр одночасно є й міністром. Його попередник Андрій Клюєв був першим віце-прем'єром-міністром економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" не виключає, що після реорганізації Мінфіну Хорошковський стане віце-прем'єром

"Може бути так, що  Хорошковському віддадуть напрямок євроінтергації. Адже днями Янукович заявив, що в уряді потрібен віце-прем'єр із Євроінтеграції. Перший віце-прем'єр за своїм функціоналом повинен вести переговори, відповідати за євроінтеграцію, переговори з Росією, Міжнародним валютним фондом, Європейським Союзом", - наголосив Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину « Хорошковський буде дублером Азарова — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути