вівторок, 28 вересня 2010 10:02

Янукович наказав встановити контроль над армією

Янукович наказав встановити контроль над армією

Президент Віктор Янукович доручив встановити контроль за діяльністю Збройних Сил України та інших військових формувань. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті Президента, повідомили у прес-службі Глави держави.

Згідно з документом, здійснення контролю організовується Інспекцією з контролю за діяльністю військових формувань Головного управління з питань оборонної політики та діяльності правоохоронних органів Адміністрації Президента.

Інспекція має вивчити стан бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ, внутрішніх військ МВС, Держприкордонслужби до виконання завдань за призначенням.

Крім того, дослідженню підлягають стан готовності Державної спеціальної служби транспорту до виконання завдань в особливий період, а також до вирішення інших завдань у сфері оборони, пов"язаних з використанням об"єктів національної транспортної системи України.

Інспекція також досліджує стан озброєння і військової техніки та діяльність військових формувань з утилізації надлишкового військового майна і боєприпасів.

Також Інспекція вивчить стан реалізації військової кадрової політики у ЗСУ та інших військових формуваннях, забезпечення розвитку військової освіти і науки; стан виконання програм реформування і розвитку ЗСУ та інших формувань.

У документі особливо наголошено на тому, що співробітники Інспекції несуть особисту відповідальність за об"єктивність зібраної та наданої Президенту інформації, а також вони зобов"язані вміти зберігати відомості, які містять держтаємницю.

ForUm

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав встановити контроль над армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути