вівторок, 23 листопада 2010 12:52

Янукович може формально ветувати Податковий кодекс - експерт

Янукович може формально ветувати Податковий кодекс - експерт

Політолог Володимир Фесенко вважає затягування підписання Податкового кодексу суто тактичним прийомом влади. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Вичікують, щоб побачити як будуть розвиватися протести підприємців. Це на декілька днів. Затягувати стратегічно немає сенсу. Тому що в грудні треба ухвалювати держбюджет. А він розробляється на основі цього Податкового кодексу. Нинішня ситуація – це як аргумент мітингувальникам, що зараз президент не може дати відповідь, тому що ще не отримав документ від Верховної Ради", - зауважив політолог.

За словами Фесенка, далі є два варіанти розвитку ситуації. "Або Янукович підписує, і кодекс набуває чинності, або формально ветує. Тобто відправляє до Верховної Ради, внісши декілька конкретних зауважень і пропозиції, які можна швидко проголосувати. Вони мають бути компромісом між позицією уряду і вимогами підприємців. Наприклад, щодо застосування касових апаратів. Це займе не дуже багато часу. Їх швидко можна проголосувати", - наголосив він.

Експерт не очікує, що президент відхилить кодекс взагалі, тому що треба приймати держбюджет.

Нагадаємо, Податковий кодекс, прийнятий парламентом у четвер, знаходиться на експертизі в юридичному управлінні Верховної Ради.

Відзначимо, президент України Віктор Янукович пообіцяв зустрітися з ініціаторами руху проти Податкового кодексу на цьому тижні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може формально ветувати Податковий кодекс - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути