Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2010 10:54

Янукович молитиме Бога, щоб КС визнав коаліцію легітимною

Янукович молитиме Бога, щоб КС визнав коаліцію легітимною

Президент України Віктор Янукович заявив, що дуже хоче, сподівається і вірить, що Конституційний суд визнає чинну коаліцію у Верховній Раді легітимною.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з лідерами партій, громадських і політичних об"єднань, яка відбулася учора в Адміністрації президента.

"Я хочу вам відверто сказати з цієї трибуни і всьому українському народові: я дуже хочу, щоб Конституційний Суд ухвалив позитивне рішення (щодо коаліції у ВР), щоб у нас була стабільність, щоб у нас не було позачергових виборів, щоб ми хоча б 2 , 5 роки могли попрацювати. Я дуже цього хочу. Це вкрай необхідно нашій країні ", - сказав Президент.

Він також піддав жорсткій критиці позицію політичних опонентів, які намагаються "забороненим чином впливати на КС, розповідаючи, що хтось ходить до цього суду з мільйонами".

"Це все брехня", - наголосив Янукович і висловив надію, що Конституційний суд прийме рішення "десь за тиждень".

"Безперечно, якщо КС ухвалить негативне рішення, я його виконаю як гарант Конституції. Це буде означати, що ми найближчим часом після відповідних консультацій підемо на позачергові (парламентські) вибори. Це дуже погано для країни. Але це буде вимушене рішення. Сподіваюся, вірю, буду Господа Бога молити, щоб цього не сталося ", - сказав Янукович.

Нагадаємо, 29 березня ек-прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про спроби регіоналів підкупити суддів Конституційного суду з метою визнання судом конституційним формування нової коаліції в Раді. ПР же назвала цю заяву тиском на суддів, а МВС вирішило її перевірити. Проте, народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль заявив, що міліція не має повноважень без санкції Генпрокуратури перевіряти цю заяву Тимошенко.

Президент України 29 березня також заявляв, що готовий оголосити нові парламентські вибори, якщо Конституційний суд прийме рішення, що піддає сумніву легітимність коаліції.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Янукович молитиме Бога, щоб КС визнав коаліцію легітимною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути