вівторок, 17 грудня 2013 18:56

Янукович міг здати Путіну стратегічні об'єкти - економіст

Янукович міг здати Путіну стратегічні об'єкти - економіст
Фото: obozrevatel.com

Найближчим часом ми можемо побачити низку кроків назустріч Росії з боку української влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Борис Кушнірук, коментуючи зниження для України ціни на російський газ до $268,5 за 1 тис. куб. м.

Експерт зазначає, що така угода означає, що між Україною і Росією встановлюються "дуже важливі довгострокові домовленості".

"Просто так таких договорів не було б. Подарунків Путін не робить. Має бути вагома причина. Щось дуже суттєве було обіцяне", - сказав він.

"Скоріше за все, йдеться про стратегічні об'єкти. Путін дає суттєві пільги для України, які нічим формально не обмежені. Тому слід очікувати, що якесь доповнення до контракту (про зниження ціни на газ — ред.) вони підписали", - додав економіст.

Кушнірук висловив думку, що росіян цікавлить ряд стратегічних підприємств, які лишилися в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пообіцяв Україні економію у $10 мільярдів за "прагматичні відносини"

"Це Одеський припортовий завод, "Зоря", можливо, ще якісь об'єкти, які цікавлять росіян. Не виключно, що однією з обіцянок було те, що Україна вийде з третього енергопакету, що означатиме уже повну відмову від євроінтеграції", - зауважив він.

Економіст назвав такі преференції з боку Росії "доволі значущими" і тому, на його думку, найближчим часом варто очікувати "кроків навзаєм". Вже тоді стане точно зрозуміло, що чекають від України в Росії. Кушнірук зауважив, що підписання цих угод не означає, що Янукович веде Україну у Митний союз.

"Це не обовязково, що Україна рухається до вступу у Митний Союз. Росія не знає, що робити з вже існуючим Митним союзом. Путіна зараз влаштовує, щоб Україна була деградуючою територією", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович міг здати Путіну стратегічні об'єкти - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути