понеділок, 29 листопада 2010 17:44

Янукович крок за кроком наближає Україну до союзу з Росією - Парубій

Янукович крок за кроком наближає Україну до союзу з Росією - Парубій

Президент Віктор Янукович послідовно тягне Україну до союзу з Росією.

Таку думку Gazeta.ua заявив нардеп від НУ-НС Андрій Парубій, коментуючи заяву Януковича про можливий вступ України до митного союзу.

"В мене таке враження, що європейські заяви Януковича носять виключно декларативний характер, а реально він намагається крок за кроком вести її під вплив Російської Федерації. Шляхом уніфікації системи освіти, шляхом віддачі стратегічних підприємств Російській Федерації. Це не багатовекторний Кучма, це одновекторний Янукович", - наголосив нардеп.

За його словами, в разі приєднання України до митного союзу, про європейську інтеграцію для нашої країни можна забути.

"Янукович формально проголошує європейську інтеграцію та безвізовий режим з ЄС. Водночас він говорить про митний союз з Росією. Це дві речі, які в зовнішній політиці за багатьма документами можуть взаємовиключатися. Це свідчить про те, що глава держави або лукавить або цілковито не орієнтується у міжнародних угодах, до яких приєдналася Україна",- зазначив Парубій

Депутат нагадав, що Росія не є членом СОТ.

"Вона не має уніфікованої економічної структури, яка підлаштована під СОТ, тому ці наміри Януковича виключають інтергацію до таких міжнародних організацій, як СОТ та ЄС. Тому це(заяви Януковича-Ред.) є або пустими деклараціями, або реальним бажанням вивести Україну з євроінтеграційного простору і повернути її в ЄЕП до чого давно прагне Росія", - зазначив нардеп.

Парламентар також нагадав, що в разі реалізації цієї ініціативи Україна буде змушена поновити стосовно умов інтеграції до СОТ.

"Але я сподіваюся, що спонсори Януковича йому цього не дозволять", - резюмував Парубій.

Зазначимо, що Україна є членом СОТ, але в разі приєднання до митного союзу з Росією та Білорусією наша країна згідно до правил організації буде змушена поновити перемовини стосовно протоколів про взаємний доступ на ринок товарів та послуг з членами елітного світового торгівельного клубу.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович під час прес-конференції з президентом Росії Дмитром Медведєвим не виключив, що Україна приєднається до митного союзу з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Янукович крок за кроком наближає Україну до союзу з Росією - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути