пʼятниця, 06 квітня 2007 13:03

Янукович і Ахметов починають ділити Партію регіонів

 

Прем"єр-міністр Віктор Янукович наполягає, щоб Партія регіонів йшла на нові вибори у форматі блоку його імені. Про це пише газета "Коментарі".


За інформацією видання, питання про те, йти на вибори під брендом Блоку Віктора Януковича або Партії регіонів, залишається на сьогодні головним спірним моментом в ПР.

У структурах Партії регіонів Янукович має обмежений вплив, і створення блоку дало б йому право протягнути свою урядову команду, що складається з "есдека" Михайла Папієва, экс-"ендепіста" Анатолія Толстоухова, екс-рухівця Олександра Лавриновича і, можливо, першого заступника голови СДПУ(о) Нестора Шуфрича.

За час перебування на посаді прем"єра Янукович зміцнів і виріс у самостійного лідера групи в середовищі "біло-блакитних", сформував в Кабміні свою команду переважно не з "донецьких" і готовий зажадати в нових "регіональних" списках велику частку.

Входження ж Нестора ШуфрИча в ряди "біло-блакитних" ставить на порядок денний взагалі питання про "блокування" з соціал-демократами. На даний момент в СДПУ(о) заявляють, що ще не думали про формат участі у виборах, але вони завжди готові. Не виключено, що їм можуть запропонувати увійти до блоку прем"єра.

Підсилити свої позиції в блоці Янукович може й за рахунок залучення ПППУ Анатолія Кинаха, який, поза сумнівом, приведе також своїх кандидатів.

Ідею формування блоку Віктора Януковича в урядових кругах підтримують дві групи "регіоналів" — Андрій Клюєв і "стара гвардія" Миколи Азарова.

Така концепція формування "біло-блакитного" проекту під нові вибори не влаштовує Рината Ахметова. При блокуванні з іншими силами сама Партія регіонів (Ринат Ахметов) втратить у списках багато місць, позбудеться свого ексклюзивного права на вираз інтересів південного сходу України, ставши лише "першою серед рівних" і зрештою буде цілковито залежною від лідера блоку Віктора Януковича.


Зараз ви читаєте новину «Янукович і Ахметов починають ділити Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути