Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 11:43

Янукович хоче знову змінити Конституцію

Янукович хоче знову змінити Конституцію

Найближчим часом в Україні буде створена Конституційна асамблея, яка займеться удосконаленням окремих положень Основного закону.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час засідання комісії із зміцнення демократії та утвердження верховенства права.

За його словами, Асамблея дозволить узгодити позиції експертів і політиків, громадськості щодо моделі політичної системи.

"Найближчим часом ми почнемо роботу над створенням моделі Конституційної асамблеї, як ефективного дорадчого механізму, який дозволить узгодити позиції фахівців з конституційного права, політичних експертів, політиків, громадськості. Ми спільно пройдемо весь шлях від дискусій з метою вирішення питань реформи політичної системи до конкретних положень оновленого Основного закону", - сказав глава держави.

Нагадаємо, що Янукович після рішення Конституційного суду, відповідно до якого йому було повернуто повноваження Кучми заявив, що його Адміністрація готує зміни до Основного Закону.

За діючою Конституією глава держави, Зокрема, може в будь-який момент відправити прем'єра, голову СБУ, генпрокурора у відставку. Крім того саме за поданням глави держави Рада призначає голову НБУ.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче знову змінити Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути