четвер, 03 червня 2010 13:17

Янукович хоче позбавити українську мову статусу державної – Кириленко

Янукович хоче позбавити українську мову статусу державної – Кириленко

Законопроект про засади внутрішньої та зовнішньої політики не містить жодної згадки про заборону відчуження української ГТС, стратегічних підприємств та не залишає за українською мовою статус єдиної державної.

Про це з трибуни парламенту заявив лідер партії "За Україну!" В"ячеслав Кириленко.

Він наголосив, що в законі про засади внутрішньої та зовнішньої політики відсутні будь-які згадки про статус української мови як єдиної державної.

"Таким чином у такій редакції, посилаючись на цей закон, це формулювання буде винесено на референдум, коли нова влада і Віктор Янукович дуже швидко внесуть проект нової Конституції", - зазначив політик.

Також лідер партії "За Україну!" звернув увагу на те, що в цьому законі також немає згадки про заборону відчуження української ГТС.

"Це ж стратегічний документ, але жодної згадки про це в ньому немає, хоча все суспільство дебатує про ГТС і ми знаємо, що переговори по цьому питанні повним ходом йдуть", - зауважив Кириленко.

"Це все стосується всіх інших стратегічних галузей української економіки, які ліквідні, працюють і приносять доходи до державного бюджету", - додав Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче позбавити українську мову статусу державної – Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути