Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 19:50

Янукович хоче підвищити зарплати чиновникам за рахунок звільнених

Янукович хоче підвищити зарплати чиновникам за рахунок звільнених

Частину коштів зекономлених на скороченні чиновників внаслідок адміністративної реформи потрібно спрямувати на підвищення ефективності роботи держслужбовців.

Таку думку озвучив президент Віктор Янукович під час зустрічі з головами облдержадміністрацій та кандидатами на посади голів райдержадміністрацій.

"Я хотів, щоб ви почули: якщо ми скорочуємо 50% апарату уряду, то як мінімум від 100% коштів, які будуть звільнятися, 50% треба спрямовувати на підвищення заробітних плат. А це означає підвищення мотивацій, боротьбу з корупцією, залучення до роботи фахівців високого рівня", - наголосив президент.

Янукович підкреслив, що реформа державного управління і бюджетна політика на наступний рік тісно пов'язані між собою.

Президент зауважив, що бюджет на 2011 рік сформовано на новій податковій базі, головне завдання якої – забезпечити умови для сталого зростання, підвищити соціальні стандарти.

"Це - бюджет реформ і розвитку. Він спрямований на удосконалення всіх напрямків життя нашої країни", - заявив Янукович, додавши, що пріоритетними були і залишаються соціальні видатки.

"Я вимагатиму неухильного забезпечення запланованого у бюджеті збільшення розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати", - сказав він.

Президент, окрім того, наголосив на важливості забезпечення якнайшвидшого переходу до програмно-цільового підходу у плануванні та використанні бюджетних коштів.

"На цей рік 42 мільярди гривень - бюджет розвитку регіонів країни, які будуть спрямовані на регіональні проекти", - повідомив Янукович.

Нагадаємо, вчора президент звільнив з посади заступника міністра охорони здоров'я Валерія Бідного, Раїсу Мостовенко, Олександра Гудзенка і Світлану Буніну.

Крім того, Янукович звільнив Ірину Зайцеву з посади заступника міністра освіти і науки.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче підвищити зарплати чиновникам за рахунок звільнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути