Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 10:14

Колесніков розповів, яким буде Кабмін після реформи Януковича

Колесніков розповів, яким буде Кабмін після реформи Януковича

Україні потрібен невеликий компактний уряд.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" сказав віце-прем'єр Борис Колесніков.

"Треба спростити функції влади, і чим менше їх буде, тим краще. Ми повинні мати компактний маленький уряд, який надає послуги громадянам України. Ось і весь принцип", - сказав чиновник.

За його словами, такий уряд буде працювати більш ефективно ніж нинішній.

"Свого часу я працював у Донецькій облраді, де працювало - разом із управліннями - 1288 людей. З них 60 осіб - депутати, інші - адміністрація ради. Отож, якщо їх буде 30, але з зарплатами, які дозволять брати фахівців із бізнесу, у тому числі великого, ми тільки виграємо в ефективності. Крім того, потрібно позбутися від дублювання функцій - це одне з основних завдань другого етапу адмінреформи", - додав він.

"Наприклад, в обладміністраціях є здраввідділи. І вони ж є у всіх містах і районах. То навіщо вони в областях? Область повинна займатися тільки тим, на що в міст і районів сил не вистачить - міжнародні аеропорти, траси національного значення, утримування оперних чи драматичних театрів, цирку", - зазначив Колесніков.

На запитання, чи завершена вже реформа Кабміну, віце-прем'єр відповів так: "Президент нещодавно навів цифри: у Совміні до 1991 року працювало менше 400 осіб. Це тоді, коли все належало державі й уряд відповідав за все! То нехай їх знову буде 300, 250, з іншими зарплатами й функціями. Кількість будемо змінювати на якість".

Колесніков також відмовився прогнозувати чи протримається нинішній склад Кабміну до весни, нагадавши, що призначення та звільнення урядовців - це прерогатива президента та прем'єра.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович скоротив кількість міністерств з 24 до 16. Глава держави також доручив Кабміну скоротити апарат міністерств.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков розповів, яким буде Кабмін після реформи Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути