Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 11:00

Янукович два тижні буде святкувати в улюбленій резиденції Кучми

Янукович два тижні буде святкувати в улюбленій резиденції Кучми

На свята президента чекають у святині Прикарпаття, а в "Синьогорі" нібито побудували окремий будиночок для Медведєва, повідомляє "Сегодня".

Стали відомі плани Віктора Януковича на різдвяні та новорічні свята. Новий рік, стверджують в АП, він збирається зустріти в колі сім'ї, швидше за все, в держрезиденції "Синьогора" в селі Стара Гута під Івано-Франківськом.

До кінця тижня відремонтовану після перебування там Віктора Ющенка резиденцію повинні здати будівельники - переробка йшла кілька місяців.

"Федорович повинен провести тут свята, аж до старого Нового року", - розповіли робітники.

Як і повідомлялося, резиденцію облаштували за смаком нового президента: оновили інтер'єр, замість альтанки поставили капличку. В Гуті ходять чутки, що на території комплексу будують ще одну будівлю.

"Нібито для російського президента Дмитра Медведєва, який буде приїжджати до Януковича в гості "на лижі", - говорить мешканець Гути Олекса Лецин.

Син президента Віктор Янукович-молодший раніше говорив, що дуже сподівається на те, що і тато, і мама зустрінуть Новий рік вдома, в Донецьку.

А ось на Різдво Януковича чекають у Почаївській лаврі. Неофіційно в АП це підтвердили, офіційно ж коментують обережніше.

"Президент планує відвідати Почаївську лавру на Різдво. Він завжди мріяв побувати в ній на Різдво, але поки невідомо, чи дозволять здійснити цю мрію державні справи в цьому році", - сказала заступник глави Адміністрації Ганна Герман.

Януковича в Лаврі чекає урочистий обід з 12 пісних страв - за кількістю апостолів.

Як правило, на різдвяному столі є кутя, калач, суп з грибами та рибні страви. Здивувати президента хочуть квашеною рибою - вона кілька тижнів солиться в діжках. За смаком це щось середнє між солоною і в'яленою рибою.

Почаїв знаменитий тим, що там знаходиться джерело святої води, що бере початок з відбитка стопи Богоматері, а також чудотворна ікона Богородиці, вік якої більше 500 років.

Зараз ви читаєте новину «Янукович два тижні буде святкувати в улюбленій резиденції Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути