Ексклюзиви
субота, 06 вересня 2008 00:50

Янукович домовляється щодо Конституції не тільки з БЮТ

Партія регіонів домовляється не лише з Блоком Юлії Тимошенко щодо внесення змін до Конституції України. Про це сказав лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович в інтерв"ю "5 каналу".

За його словами, сьогодні ведуться переговори з даного питання. "Ми не ставимо за мету домовитися тільки з БЮТ", - зазначив він.

Януковича сказав, що фракція ПР шукає "в парламенті однодумців, які б разом з нами пройшли цей шлях". За його словами, "чим більше об"єднаємо навколо майбутньої Конституції депутатів у парламенті, тим більше ми об"єднаємо народ".

На переконання Януковича, зміни до Конституції необхідні, оскільки система влади "повинна бути більш ефективною".

Він нагадав, що ПР виступає за затвердження в Конституції нейтрального статусу України. В той же час він додав, що для цього необхідно провести референдум. "Це необхідно зробити негайно", - вважає Янукович.

Він також наголосив на тому, що Партія регіонів виступає за парламентсько-президентську республіку і за збереження президентської посади. За словами Януковича, необхідно чітко розмежувати повноваження Президента і виконавчої влади.

За словами Януковича, функції глави держави мають бути виписані "більш чітко, і він повинен бути достатньо сильний". "Глава держави повинен мати всі важелі впливу на збереження конституційного ладу", - вважає лідер ПР. Лідер Партії регіонів також вважає за необхідне зберегти за Президентом такі важелі впливу як можливість розпуску парламенту в разі його недієздатності.

При цьому виконавча влада повинна бути дієздатною. "Жодному уряду не давали нормально працювати", - сказав Янукович і зазначив, що може говорити це, виходячи з власного досвіду, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Янукович домовляється щодо Конституції не тільки з БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути