неділя, 29 серпня 2010 10:41

Янукович домовлятиметься в Німеччині про усунення візового режиму

Янукович домовлятиметься в Німеччині про усунення візового режиму

Під час візиту президента Віктора Януковича до Німеччини буде обговорено питання європейської інтеграції та боротьби з організованою злочинністю.

Про подробиці візиту 30 серпня розповіла посол України у ФРН Наталія Зарудна, повідомляє "Німецька хвиля".

"Звичайно, будуть і питання стосовно подальшого прогресу лібералізації візового режиму", - зауважила посол.

За її словами, йдеться не про те, як краще і кому видавати візи, а про те, щоб усунути візовий фактор взагалі як перешкоду на шляху двохстороннього бізнесу.

"Відсутність віз буде позитивно впливати і на тих українців, що вже знаходяться в Німеччині", - переконана Зарудна.

"Але ще до того, як Німеччина та Україна лібералізують візовий режим, потрібно ефективно вирішити проблему організованої злочинності", - пояснила посол.

Як очікується, під час візиту Януковича до Берліна вперше на такому рівні Україна і Німеччина підпишуть угоду про спільні дії проти організованої злочинності й міжнародного тероризму.

"Німецькі й українські органи внутрішніх справ зможуть тоді спілкуватися напряму, щоб не допустити зловживань свободою переміщення в Європі та порушень візового законодавства", - зазначила Зарудна.

"Це є одна зі складових нашої співпраці з точки зору зняття певних пересторог з боку Німеччини стосовно можливості України протидіяти цим злочинам в контексті безвізового режиму", - пояснила посол України в ФРН.

Передбачається, що в рамках нової угоди німецькі експерти допомагатимуть Україні влаштувати належним чином кордони, а також буде налагоджено співпрацю в обміні інформацією в електроному вигляді.

Ще однією темою переговорів, констатувала посол, буде зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Україна сподівається, що Німеччина проявить тут більше наполегливості.

"Ми вважаємо, що Німеччина могла би бути більш відкритою", - зазначила Зарудна.

Зараз ви читаєте новину «Янукович домовлятиметься в Німеччині про усунення візового режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути