четвер, 16 грудня 2010 15:23

Янукович додасть собі на герб президентську корону (ФОТО)

  Фамільний герб Януковичів
Фамільний герб Януковичів

У зв'язку з перемогою на президентських виборах Віктор Янукович цього року збирається змінити свій герб.

За словами автора герба, тепер замість губернаторської корони на ньому буде зображено президентська – така ж, як і на гербі Леоніда Кучми.

"Герб найвпливовішого наразі уродженця Донецької області - Віктора Януковича - зазнає змін у зв'язку з перемогою політика на президентських виборах", - пише видання "Власть денег".

Як розповів художник-дизайнер Юхим Комаровський, член кількох геральдичних колегій в Україні та Росії, він буде переробляти герб Януковича на прохання геральдичної колегії.

"Основа герба - це щит, всі інші елементи можуть змінюватися. Залежно від посади людини, її нагород тощо. У випадку з гербом Януковича змінюється корона. Вона стане такою ж, як на гербі Кучми. Центральна частина залишиться незмінною, просто буде виконана у кращому вигляді. У тому числі кентавр і "рульова баранка", яку журналісти охрестили "значком Мерседеса", - пояснив Комаровський.

Зауважимо, що сучасні нематеріальні цінності мають мало спільного з класичними родовими гербами. Цей символ знаті має лише умовний статус. Наявність родового знаку не дає жодних привілеїв його власнику, а його реєстрація - не обов'язкова умова.

Міністерство юстиції реєстрацією особистих символів фізичних осіб взагалі не займається. Можна зареєструвати герб в Українському геральдичному товаристві або в аналогічній громадській організації іншої країни, як, наприклад, герби Януковича і Кучми, зареєстровані в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович додасть собі на герб президентську корону (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути