Ексклюзиви
понеділок, 16 серпня 2010 20:34

Янукович цікавиться, чому Гідрометцентр нічого не робить зі спекою

Янукович цікавиться, чому Гідрометцентр нічого не робить зі спекою

Найближчим часом в Україні не слід очікувати зниження рівня пожежної небезпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник Укргідрометцентру Микола Куйбіда на селекторній нараді з керівниками регіонів, яка відбулася сьогодні під головуванням президента України Віктора Януковича.

Говорячи про гідрометеорологічну ситуацію, яка склалася в Україні у серпні, Куйбіда вкотре наголосив, що спостерігається аномально висока температура. Для прикладу він зазначив, що 12 серпня у Луганську була зафіксована найвища в історії України температура повітря - 42 градуси за Цельсієм.

"На попередньому засіданні РНБО 5 серпня я доповідав, що починаючи з 17 числа відбудуться певні зміни у гідрометеорологічній ситуації в Україні", - сказав він.

"Ви щось робите для цього?.." - жартома поцікавився Янукович.

"Саме тому сьогодні я доповідаю..." - відповів Куйбіда.

За його словами, починаючи з 17 серпня у західних регіонах України відбудеться деяке зниження температури повітря. Далі, 18 серпня, деяке похолодання дістанеться центральних регіонів держави, зокрема, по лінії Київ - Одеса, а 19 ці зміни охоплять усю територію держави.

"Температура повітря буде максимальною на рівні 22-27 градусів, а на півдні - до 30 градусів", - повідомив керівник Укргідрометцентру.

Водночас, сказав він, якщо говорити про вплив погодних умов на рівень пожежної небезпеки, то тут ситуація залишатиметься складною.

Як пояснив Куйбіда, деякі опади прогнозуються у західних регіонах, але з просуванням атмосферного фронту на схід його інтенсивність буде зменшуватися. Тому, констатував він, очікувати на зменшення показника пожежної небезпеки у Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській областях не варто.

Раніше повідомлялося, що через два-три дні по всій території України почнеться зниження температури повітря.
Зараз ви читаєте новину «Янукович цікавиться, чому Гідрометцентр нічого не робить зі спекою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути