понеділок, 16 серпня 2010 17:57

Спека нашій науці не завада

Спекотне літо стало гарячим і для юних вчених країни. У липні-серпні їм довелося виборювати престижні міжнародні нагороди з різних шкільних дисциплін.

У липні порадували математики. Богдан Веклич здобув "золото", Максим Чорний і Тимур Хрущов — "срібло", а Дар"я Теплова, Тетяна Лавинська й В"ячеслав Жениленко привезли бронзові медалі. У загальному рейтингу Україна посіла 22-ге місце серед 100 країн-учасниць, випередивши Францію, Велику Британію, Іспанію, Індію.

Не підвели і юні біологи. Високі нагороди на Міжнародній учнівській олімпіаді в Південній Кореї здобули Валерія Сапожнікова, Владислава Бандурко, Андрій Овсянников та Олександр Губар.

Молоді фізики з 79 країн цього року змагалися у Хорватії. Українська команда потрапила до десятки країн-переможниць. Нашу країну представляли Денис Рибалка, Микола Степанов, Тарас Теслюк і брати-близнюки Тузенки — Леонід та Микола.

На Міжнародній учнівській олімпіаді з хімії в Японії змагалися Владислав Панарін, Антон Топчій, Дмитро Фролів і Сергій Шишканов.

Загалом українські школярі вже мають у своєму заліку одну золоту, десять срібних і вісім бронзових нагород. До кінця серпня честь країни захищатимуть юні інформатики та географи.

Науковий керівник команди юних математиків Богдан Рубльов каже:

— Поїздку членів команди та її керівників фінансувало Міністерство освіти і науки. Як і всі попередні виїзди на змагання. Але є дуже багато додаткових витрат, які конче потрібні й для успішного виступу команди — проведення підготовчих зборів, запрошення спостерігачів тощо, і для гідного представлення нашої держави: видання літератури, закупівля сувенірної продукції з символікою країни. У цій благородній справі нам дуже допомагають небайдужі організації, установи, фірми та окремі громадяни. Зокрема, це Президентський фонд Леоніда Кучми "Україна", член національного Бюро політичної партії "Сильна Україна" Владислав Атрошенко, компанії "Ґлобал Лoґiк", "Люксофт-Україна", "БМС консалтинг" та інші.

Зараз ви читаєте новину «Спека нашій науці не завада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути