середа, 28 листопада 2012 00:03

"Янукович боїться Тимошенко, бо знає: вона вийде - він сяде", - експерт

"Янукович боїться Тимошенко, бо знає: вона вийде - він сяде", - експерт
Олег Медвєдєв впевнений, що Тимошенко звільнять до 2015 року. Фото: glavcom.ua

Президент Віктор Янукович боїться традиції, яку сам започаткував.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Олег Медвєдєв.

"Президент став заручником власного рішення, власноруч ним започаткованої традиції. Традиція ця, яку він започаткував, полягає в тому, що кожен політик, який програє президентські вибори, повинен сісти до в'язниці. Це поки був перший такий випадок. І я думаю, що цей страх ще більше поглиблює проблему і небажання вивільняти Юлію Тимошенко", - підкреслив він.

Експерт додав: "Але я переконаний, що Тимошенко вийде на свободу раніше, ніж будуть наступні президентські вибори. Ну не може бути так, щоб це тривали так довго. Це має завершитися раніше".

Щодо впливу справу Тимошенко на стосунки України з Європою, то, за словами Медвєдєва, екс-прем'єр сама неодноразово зверталася до керівників країн ЄС із закликом не пов'язувати підписання політичних угод з її особистою долею.

"Але давайте будемо щирими. Нам потрібна фальшива угода з ЄС? Так, можна піти на те, щоб її підписали. Та чи потрібна така Європа, в якій    будуть політичні в'язні? Яка це буде Європа, коли порушуватимуться фундаментальні права і свободи?, - наголосив він. -  Нам потрібне розблокування стосунків з Євросоюзом, але з іншого боку, над тим, що знаходиться в Україні, взяти і вивісити європейський прапор – це дискредитувати європейську ідею в очах українців. Тому питання дуже складне і справа Тимошенко – це тільки вершина айсбергу".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович боїться Тимошенко, бо знає: вона вийде - він сяде", - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути