Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2012 19:43

Мерія Риму повісила портрет Тимошенко у центрі міста

Сьогодні, 26 листопада, в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом "Свободу для Юлії Тимошенко" на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Відповідне рішення одноголосно прийняла мерія міста Рим, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні.

Під час заходу мер Риму Джанні Аліманно заявив про солідарність з Тимошенко та підкреслив, що "буде звертатися до мерів столиць країн Європейського Союзу з пропозицією підтримати цю ініціативу Риму".

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, Голова Харківської обласної організації партії "Батьківщина" Арсен Аваков та народний депутат Андрій Шевченко також взяли участь у церемонії.

Томенко подякував італійцям за підтримку та висловив сподівання, що "їх послідовна та жорстка позиція у цьому питанні буде сприяти звільненню Тимошенко та наданню їй права на повноцінну участь у політичному житті країни, включаючи участь у президентських виборах у 2015 році".

"Італійські друзі показали приклад українцям, як треба стояти за свободу та справедливість навіть у дальніх куточках планети", - наголосив Шевченко.

"В такі моменти пам'ятаєш не слова ворогів, а мовчання друзів. Наші італійські друзі не мовчали, а висловили свою підтримку", - додав він.

Раніше подібною увагою італійської столиці були відзначені лауреат Нобелівської Премії Миру Аун Сан Су Чжі, італійські судді, які загинули від рук мафії, Джованні Фальконе і Паоло Борселіно та інші.

Зараз ви читаєте новину «Мерія Риму повісила портрет Тимошенко у центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути