Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2018 08:58

Антикорупційний суд: Парубій розповів про результати переговорів із МВФ і Венеційською комісією

Антикорупційний суд: Парубій розповів про результати переговорів із МВФ і Венеційською комісією
Дискусія триває щодо повноваження громадської ради міжнародних експертів. Фото: УНІАН

Після консультацій із представниками Міжнародного валютного фонду та Венеційської комісії у питанні Антикорупційного суду залишився один неузгодженихї пункт.

Про це повідомив спікер Андрій Парубій в ефірі одного з телеканалів 21 травня.

"Увечері ми проводили нараду - до нас уже долучилися представники МВФ... І секретар Венеційської комісії... Ми визначили певні напрямки. Не хочу вдаватися зараз у деталі. Ми домовилися, що таким самим чином продовжимо переговори завтра по тій позиції, що лишилася неузгодженою. До обіду один раунд, після обіду - другий. Після того, як буде знайдена узгоджена позиція, комітет швидко зможе провести її через своє рішення", - сказав Парубій.

Він пояснив, що зараз залишилося питання щодо повноваження громадської ради міжнародних експертів.

"Можу сказати, переговори тривають не на таких крайніх позиціях, вони йдуть до зближення. Тому у мене є стриманий оптимізм щодо того, що ми зможемо вийти на узгоджені рішення до моменту кінцевого, заключного голосування за Вищий антикорупційний суд", - додав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку Антикорупційний суд у кошмарах сниться - Балога

1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За його ухвалення проголосували 282 депутати. Законопроект має пройти друге читання.

При цьому міжнародні партнери розкритикували президентський законопроект. Він не враховує рекомендації Венеційської комісії та порушує зобов'язання української влади перед Заходом.

21 травня комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про Антикорупційний суд до другого читання. Він стоїть у порядку денному на 22 травня.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд: Парубій розповів про результати переговорів із МВФ і Венеційською комісією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути