вівторок, 27 грудня 2011 12:50

Андрухович сподівається, що його не запросять в опозиційний список

Андрухович сподівається, що його не запросять в опозиційний список

Письменник Юрій Андрухович не братиме участь у політичних виборах. Такий висновок можна зробити з його реакції на те, що Юрій Луценко назвав Андруховича серед тих, кого він хотів би бачити у списку об'єднаної опозиції на виборах до Верховної Ради 2012 року, пише "Українська правда".

"Заяви Луценка я сприймаю з великою повагою, тому що він молодець... Я вдячний йому за згадування також і мого прізвища, це для мене честь. Інша справа, що сам я себе в жодному списку аж ніяк не бачу", - заявив письменник в інтерв'ю "Буквоїду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко порадив своїм однопартійцям переходити до Тимошенко, Кличка та Яценюка

"І не тому, що, скажімо, мені важливо бути "понад сутичкою" і не бруднитись об політику. А тому, що у списку я неефективний, бо залежний від "генеральної лінії" чи "командної гри". Було б великою помилкою мене до якогось списку включити. А ще більшою помилкою – мені на це погодитися", - пояснив Андрухович.

"Усім нам непогано б усвідомити такий парадокс, що без незалежних індивідуалістів, не обтяжених посадами, партійними квитками чи номерами у прохідних частинах списків, суспільство просто приречене", - додав він.

Андрухович сказав, що йому не надходили пропозиції щодо участі у парламентських виборах-2012: "Ще не було. Маю надію, що й не буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"

А на заяву екс-прем'єра Юлії Тимошенко про те, що опозицію має очолити людина рівня Ліни Костенко і запитання, хто би міг бути такою людиною, Андрухович відповів:

"Це трохи невдалий вислів. Рівня Ліни Костенко не існує поза самою Ліною Костенко. Це ж не якийсь еталон для всіх, а єдино можливий індивідуальний шлях. Достосувати його до списку об'єднаної опозиції – це спростити і звести власне до якогось такого еталону. Так, наче проголосити гасло "На Ліну Костенко рівняйсь!". Що може бути абсурдніше?".

Зараз ви читаєте новину «Андрухович сподівається, що його не запросять в опозиційний список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути