Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 17:49

У СІЗО Юрій Луценко читає Андруховича

У СІЗО Юрій Луценко читає Андруховича

26 грудня буде рік, як колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка утримують в Лук'янівському СІЗО. Якщо свідків і далі заслуховуватимуть такими темпами, він пробуде за гратами ще 2 роки. Всього їх 148, за цей рік заслухали 50.

"Годинники в тюрмі заборонені. Але гучніші гавкіт і виття собак за вікном означають: 6.30 – час їх годувати. Лежати немає сенсу – на голову давлять "нічне" світло й монотонне крапання з доісторичного крана об залізний умивальник епохи піонерських таборів. Підйом. Умиваюся, грію кип'ятильником воду для кави. Це – єдина недієтична річ, яку я собі ще дозволяю зранку. Включаю настільну лампу на цегляному зеленому столі. Натуральну каву Carte Noire п'ю із творогом і "Лексиконом інтимних міст" Юрка Андруховича", - розказав Луценко.

Свій 47-й День народження 14 грудня політик відсвяткує ув'язненим. Каже, що книги додають йому оптимізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Мене тримають у СІЗО, поки я не здохну

"Книжка Андруховича – аптека життєлюбства. Сьогодні кайфую від міст на літеру "П" – Париж, Полтава, Прага. Маю ще годину до приходу караулу, але вживати Андруховича треба дозовано, по дві-три історії двічі на день для задоволення культурного дефіциту. Порівнюю свої емоції від описаних міст. Перед очима постає згаданий у книжці "Пако" – неповторно-розхристаний письменник Юрко Покальчук, із яким 2007 року грали у Франківську перший політичний вертеп. Він читав Іроду свій вірш "Вчи, бл...дь, нашу мову". А я відзначився фразою: "Снігу не буде, бо Мороз зрадив". Народ шаленів і готовий був іти на Київ. З того починався наступ "Народної самооборони" за дострокові вибори. Закриваю книжку. Залишком теплої води мию чашку із силуетом оленя й надписом "острів Бірючий". Це – спогад про фантастичну природу заповідника на українському Півдні, де був із сім'єю. Працівники розповідали, як відмовили "регіоналам" в організації "царського полювання" 2007 року і дуже переживали за результат виборів 2010-го. Як там зараз живеться сотням оленів і лосям? Записую в щоденник: "Поки краса врятує світ, уроди його загублять", - зазначив екс-міністр.

 

Прочитати про побут Юрія Луценка у СІЗО детальніше можна у журналі  "Країна" № 47 (100) за 9 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО Юрій Луценко читає Андруховича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути