Ексклюзиви
вівторок, 30 травня 2017 17:00

"Амністію ув'язненим учасникам АТО і зброю українцям" - як націоналісти блокували облраду
17

Активісти тримають плакати із радикальними лозунгами, до яких кажуть дослухатись влада
Фото: Валерій Шмаков
Націоналісти пікетують Львівську облраду
Активісти тримають плакати із радикальними лозунгами, до яких кажуть дослухатись влада
Націоналісти пікетують Львівську облраду
Націоналісти пікетують Львівську облраду

30 травня представники націоналістичних організацій прийшли під Львівську облраду. Вимагали від депутатів прийняти звернення до президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою визнати Маніфест українських націоналістів та підписати закон про амністію воїнів АТО.

"Сьогодні об'єдналися всі націоналістичні організації. Востаннє такі акції відбувалися за часів Януковича. Це свідчить про відхід центральної влади від ідей, декларованих під час Революції гідності", – зазначив голова львівського осередку ВО "Свобода" Любомир Мельничук.

На пікет прийшли з прапорами і символікою учасники ВО "Свобода", "Правого сектора", "Національного корпусу", ГО "Сокіл", Конгресу українських націоналістів.

"Націоналістичні сили України об'єднали свої зусилля, бо вважають, що зараз країна стоїть на роздоріжжі. У маніфесті пропонуємо набір наших програмних засад для того, аби вивести країну з безодні, в яку вона падає, в іншому разі можемо втратити будь-які надії на розвиток. Відповідні законопроекти подали до парламенту", – пояснює голова обласного осередку ВО "Свобода", депутат Львівської облради Руслан Кошулинський.

Каже, що говоритимуть про право України на відновлення ядерного статусу, про заборону продажу залишків стратегічних підприємств, про люстрацію, яку не довели до кінця і обрання суддів, про визнання владою, що в країні війна, а не АТО.

"Звертаємося до жителів Львова і до чиновників на місцях, які є гвинтиками структури центральної влади. Країною керують олігархи. Люди не відчувають змін і захисту від держави", – наголосив він.

"Боремося за те, щоб президент нарешті підписав закон "Про амністію" 2016 року. Досі наші побратими, захисники, воїни у тюрмах за те, що у потрібний час робили те, що потрібно їхньому народові. Участь в АТО має бути пом'якшувальною обставиною, якщо затримують бійця. А у нас навпаки до нього упереджено ставляться і судять жорсткіше", – каже начальник штабу "Національного корпусу" області Святослав Сірий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заблокували офіс Росспівробітництва

Пікетувальники тримали плакати з гаслами: "СБУ - не КГБ", "Українцям - право на зброю", "Розірвати стосунки з РФ", "Ні - земельній прихватизації".

"Розбазарювання української землі і підвищення комунальних тарифів зачіпають кожного громадянина. Тут не йдеться про приналежність до партії чи організації", – вважає голова Львівського обласного осередку "Правого сектора" Тарас Хаммер.

Представники правил сил виступили з трибуни облради і депутати пообіцяли внести цю пропозицію на голосування. На це активісти дали їм годину. За півтори години так і не проголосували. До приміщення Львівської обласної ради увірвалася сотня молодих чоловіків у футболках "Сокола", "Національного корпусу". Запустили сльозогінний газ і заблокували трибуну. У роботі сесії оголосили перерву.

Як заявив заступник голови облради Володимир Гірняк сьогодні голосування щодо вимог націоналістів на сесії Львівської обласної ради не буде.

У Полтавській міськраді сталася сутичка між мером Олександром Мамаєм і активістами, які ночують у будівлі. Бійку зупинили поліція й охорона мерії.

Зараз ви читаєте новину «"Амністію ув'язненим учасникам АТО і зброю українцям" - як націоналісти блокували облраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути