пʼятниця, 26 травня 2023 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики зловили Путіна на схемі

Американські аналітики зловили Путіна на схемі
Президент РФ Володимир Путін хоче зробити "ребрендинг" російської продукції, щоб уникнути західних санкцій на експорт, повідомили ISW. Фото: Getty Images

Приїзд очільників країн Євразійського економічного союзу і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у Москву можуть свідчити про план Кремля вибудувати схему обходу санкцій.

Американський Інститут вивчення війни проаналізував їхню зустріч із президентом країни-агресорки Російської Федерації Володимиром Путіним 25 травня. Про це пише сайт ISW.

Путін, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликали до подальшого розвитку відносин ЄАЕС з третіми країнами. Включно – з переговорами про угоди щодо вільної торгівлі з ОАЕ, Індією, Єгиптом, Індонезією, Ізраїлем та Іраном.

Токаєв запропонував допомогти РФ запустити високошвидкісну вантажну залізничну магістраль Челябінськ-Болашак-Іран протяжністю 2873 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко відмовився від виступу на 9 травня

Також Путін закликав країни ЄАСЕ створювати технологічні альянси з третіми країнами, "імовірно, щоб забезпечити критично важливі компоненти, які Росія намагається виробляти або купувати самостійно", пише ISW.

Також пропонував збільшити кількість нових підприємств під торговою маркою "зроблено в ЄАЄС".

Аналітики припускають, що так Путін хоче зробити "ребрендинг" російської продукції і представити її як продукцію союзу, щоб уникнути західних санкцій на експорт.

"Кремль, ймовірно, намагається переконати країни-члени ЄАЕС та інші пострадянські країни допомогти в поточних схемах Кремля з Китаєм, Іраном та іншими країнами щодо ухилення від санкцій шляхом полегшення логістики цих схем", – пишуть.

Білорусь і Казахстан, імовірно, беруть активну участь у допомозі РФ уникнути санкцій. І Кремль, ймовірно, прагне розширити і формалізувати ці відносини з більш широким ЄАЕС, повідомляють.

Минулого тижня Велика Британія запровадила додаткові санкції проти РФ. До санкційного списку потрапили 86 росіян і компаній, зокрема, Росбанк і Тінькофф Банк, дев'ять організацій, пов'язаних із Росатомом та засновник "Російської мідної компанії" Ігор Алтушкін.

Торік запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни Європейського Союзу. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з РФ на рівні $60 за барель.

ЄС запровадив санкції проти російських банків. У лютому блоку затвердив десятий пакет санкцій проти Росії, нові обмеження на імпорт та експорт.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики зловили Путіна на схемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути