Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2014 12:35

Активізації АТО сприяла втеча до Києва Тарути і Ахметова - Арестович

Активізації АТО сприяла втеча до Києва Тарути і Ахметова - Арестович
Фото: zik.ua

 Рішення про різку активізацію АТО приймали військові. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович.

"Десять днів тому українській армії дали карт бланш на дії. Цей карт бланш вони отримали від Турчинова. До цього військових стримували, не давали нічого робити. Ніхто не хотів зривати вибори президента. Я не думаю, що таке розпорядження встиг віддати Порошенко. Він ще ніби не президент. І активізація АТО не означає усунення команди Тимошенко, бо її команду усунути з влади не так просто. Це суто армійське рішення", - вважає Арестович.

Також активізації антитерористичної операції, на думку експерта, сприяла втеча з Донбасу Ахметова і Тарути, "які фактично попросили українське керівництво про військові дії у Донецьку".

"Військові зараз дуже злі на бойовиків через провокації та вбивства. Пружина довго стискалась і нарешті випрямилась", - сказав Арестович.

Експерт зазначив, що наразі українські спецслужби активно працюють у питанні усунення лідерів терористів — Стрєлкова, Абвера, Пономарьова.

"Просто не всіх можна дістати. Їхні пересування відстежуються. Проте, як наприклад, можна прибрата Стрєлкова, який сидить у центрів Слов'янська? Що стосується Абвера, то він виходив на переговорити із силовиками телефоном через посередників", - розповів експерт.

Він зазначив, що однією з головних проблем під час протистояння з терористами є укріплення кордону з Росією.

"Щоб перекрити кордон, потрібно ввести надзвичайне військове положення і додатково призвати 20-30 тисяч людей, які б змогли цей кордон перекрити. Тому що прикордонний наряд - 2-3 людини з трьома автоматами - не в змозі зупинити колони вантажівок зі зброєю, які прориваються на нашу територію. А у армії сил немає. Тому що мобілізація фактично зірвана і кажуть, що вона зірвана не просто так", - зауважив експерт.

Він переконаний, що після розгрому терористів у донецькому аеропорту, українським військовим слід очікувати удару у відповідь.

"Це війна, якщо ми перемагаємо, значить буде і зворотній хід маятника. Десь підловлять чергових солдатиків, які не дуже добре вміють воювати. Учора працював армійський спецназ і це був інший рівень. Це була дуже хороша операція. Вона увійде в підручники. Таких співвідношень, щоб 150 бойовиків було вбито і жодного втраченого силовика не можуть згадати ні американці, ні англійці, ні ізраїльтяни. Тому це велике досягнення", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Активізації АТО сприяла втеча до Києва Тарути і Ахметова - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути