пʼятниця, 19 липня 2013 10:02

Активісти Врадіївської ходи в центрі Києва очікують на підтримку киян
7

Фото: Олеся ДУБОВИК

На майдані Незалежності залишається кілька десятків активістів Врадіївської ходи, які очікують на підтримку киян.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Після того як вчора вночі беркутівці знищили 2 намети активістів та відтіснили їх із території, що біля Стели незалежності, мітингувальники перемістилися на протилежний бік Майдану.

Там же ж на парапеті вони і залишилися ночувати. Всього на Майдані вночі було близько 20 людей. Ще 30 людей ночували у наметовому містечку прихильників Юлії Тимошенко на Хрещатику. Як розповіли активісти, вчора було затримано 7 людей, однак після того їх відпустили і вже сьогодні о 10 ранку буде проведено суд. Активістів звинувачують у хуліганстві і непокорі правоохоронцям. Тому зараз більшість з них знаходяться біля Шевченківського суду.

На майдані чергують близько 10 людей. Біля них знаходяться кілька міліціонерів. Трохи поодаль ще стоять дві міліцейські машини. Водночас активісти запевнили, що будуть залишатися на майдані Незалежності доти, доки не буде виконано їх вимог.

"Жінки які йшли 500 километрів залишаються тут і ми їх самих залишити не можемо. Тому ми будемо з ними і будемо очікувати на реакцію киян. Ми потребуємо підтримки і кажемо, що акція не здається. Ми сюди прийшли за перемогою", - розповів один із активістів, який приєднався до Врадіїївської ходи у Лубнах, Володимир Іванов.

Водночас він висловив сподівання, що кияни таки відгукнуться і приєднаються до них, бо інакше у цьому не буде жодного сенсу.

"20 людей - це буде просто як "Український дім"", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Активісти Врадіївської ходи в центрі Києва очікують на підтримку киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути