Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2023 15:52

Активісти розкритикували ініціативу Зеленського і нагадали про Лукашенка

Активісти розкритикували ініціативу Зеленського і нагадали про Лукашенка
В Офісі президента маніпулюють запитом суспільства, заявив Центр протидії корупції. Фотоколаж: antac.org.ua

Центр протидії корупції розкритикував заяву президента Володимира Зеленського про законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради.

На практиці це означатиме колапс антикорупційної системи і захист "своїх" топкорупціонерів. Про це громадські активісти заявили у понеділок.

"В Офісі президента намагаються обдурити суспільство, начебто прирівнявши корупцію під час війни до державної зради", – сказали.

У ЦПК з посиланням на власні джерела повідомили, що законопроєкт надасть право розслідувати такі справи Службі безпеки України.

Заявили, що СБУ "контрольована з Офісу президента".

"Це дозволить передавати до служби справи топкорупції НАБУ та зведе до нуля виключну юрисдикцію НАБУ", – сказали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОАСК ліквідували, а скандальний Вовк і решта суддів отримали понад 40 мільйонів з кишень українців

"Поки ми – українці – воюємо, Офіс президента захищає своїх топкорупціонерів і готує інструмент побудови політичного авторитаризму. Нагадаю, що Лукашенко на початках зачищав опозицію саме під гаслом "боротьби з корупцією", – написав голова ЦПК Віталій Шабунін.

Активісти з посиланям на ЗМІ заявили, що законопроєкт розробили під керівництвом профільного заступника ОП.

Скоріше за все мова йде про фігуранта корупційних справ Олега Татарова, сказали.

В ОП маніпулюють запитом суспільства на більш суворе покарання корупціонерів на час війни, заявили.

"У руках СБУ і звичайних судів такі зміни – це просто можливість для ОП саджати осіб з іншими політичними інтересами, при цьому звільняючи від відповідальності "своїх", – сказали у ЦПК.

"Прирівнянням корупції до держзради ОП переслідує наступні цілі. Захистити своїх топ корупціонерів. СБУ буде розслідувати те саме, що і НАБУ, а значить докази в "чутливих" для ОП справах буде знищено. Отримати інструменти знищення опонентів. НАБУ завжди працює в рамка КПК і публічно. СБУ буде знищувати ворогів Єрмака (Андрій Єрмак, керівник Офіса президента. – Gazeta.ua) по бєспрєдєлу", – заявив Шабунін.

Центр протидії корупції заявив, що "добиватиметься, щоб відповідний законопроєкт не було розглянуто у залі Верховної Ради".

В інтерв'ю телеканалу "1+1" Зеленський заявив, що ініціює законопроєкт про прирівняння корупції до державної зради на період воєнного стану.

Раніше ЦПК повідомляв, що генеральний прокурор Андрій Костін не хотів відкривати провадження щодо народної депутатки від "Слуга народу" Ірини Аллахвердієвої, яка отримала у подарунок майже 20 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Активісти розкритикували ініціативу Зеленського і нагадали про Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути