четвер, 03 листопада 2011 11:25

Активісти акції "Вперед" самі казали, що зберуть 30 тисяч людей - міліція

Активісти акції "Вперед" самі казали, що зберуть 30 тисяч людей - міліція

У столичній міліції спростовують, що МВС завищує кількість учасників запланованих акцій, щоб перешкодити їм.

Як заявив "Українській правді" начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук, коментуючи заяву "Коаліції учасників помаранчевої революції", підрахунки засновували на заявках.

"Згідно із заявками, які дійсні з Київської міської держадміністрації, 40 тисяч - відповідає дійсності", - сказав він.

Поліщук повідомив, що у КМДА поступили заявки від 16 різних організацій, деякі з яких, як то КУПР, заявили про безстрокові акції.

Він зазначив, що громадські організації КУПР і Блок соціального партнерства "Порядок і добробут" представили заявки на акції протесту під Печерським райсудом з вимогою неможливості політичних репресій за участю 30 тисяч осіб ще 6.08. і 27.09 - і вони до цосі є дійсними.

"Вони (організації) їх не відкликали", - підкреслив Поліщук. Він пояснив, що коли озвучував кількість учасників акції на 3 листопада, то говорив про заявлену в цих повідомленнях кількість, а не стверджував, що саме стільки людей збереться.

За словами Поліщука, ініціатори акцій, як правило, завищують кількість учасників, коли подають заявки. "Прошу не сприймати мої слова як констатацію факту, що стільки людей прийде, це тільки заявки", - підкреслив він.

Напередодні лідер КУПР Сергій Мельниченко назвав неправдивою інформацію МВС про 30 тисяч учасників акцій, запланованих на четвер: "Влада починає терор. Поки що інформаційний. Влада масово використовує брудні і цинічні інформаційні технології, щоб перешкодити виступам громадських організацій, запланованим на 3 листопада".

Зараз ви читаєте новину «Активісти акції "Вперед" самі казали, що зберуть 30 тисяч людей - міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути