четвер, 23 січня 2014 05:35

Активіста, який "організував 3-5 тисяч людей на Грушевського", заарештували на 30 діб

Активіста, який "організував 3-5 тисяч людей на Грушевського", заарештували на 30 діб
Друзі стверджують, що Цілицького на Грушевського не було. Фото: Facebook

Активіста з Грушевського Влада Цілицького, якого побили під час затримання та тримають у БСП у "міліцейському боксі",  заочно засудили до 30 діб під вартою за "організацію 3-5 тисяч людей до участі у масових заворушеннях"

Про це повідомили друзі Цілицького.

"Сьогодні був дуже гуманний суд. Мій одногрупник та друг Влад Цілицький - один з найкращих студентів ФІОТ НТУУ КПІ, інженер програміст компаніі SAMSUNG, підозрюється в організації масових заворушень, задання тілесних пошкоджень членам правоохоронних органів, у закликанні людей до пошкодження майна", - йдеться у повідомленні у Facebook.

"Там великий список, серед цього списку навіть фігурує фраза про те, що 3-5 тисяч людей на Грушевського також організував саме він", - зазначають друзі активіста.

Слідчого під час суду змінювали тричі.

"Суддя прибула у нетверезому, це навіть м'яко сказано, стані. Свідків його знаходження на Грушевського не було. Було проголошено, що він буде утримуватись під вартою ще протягом тридцяти діб, до наступного судового засідання", - зазначено у повідомленні.

У суді було вказано, що його і його напарників (невідомо, про кого йдеться), бачили 19 січня о 15:00 на Грушевського з заздалегідь підготовленою екіпіровкою.

Разом з тим друзі заявляють, що у цей час Цілицький перебував у торгівельному центрі і це можна буде довести, бо він розраховувався своєю карткою.

З  20 січня Цілицький перебуває у лікарні на Братиславській 3. До нього нікого не пускають, окрім адвокатів, навіть родичів,

Зі слів лікаря у активіста проламаний ніс, вибита щелепа, на одне око він не бачить і поки не спаде набряк гемотома, лікарі не можуть сказати, чи ціла сітківка ока.  Найгірше з ушкоджень - струс мозку.

"На ренгени Влада водять в наручниках. Тримають в палаті за металевими дверима (в палаті 3 чоловіка затриманих) під охороною", - зазначають активісти.

Як відомо, прізвище "Цілицький  В.В." міститься у списку тих активістів, що перебувають у "міліцейських боксах" лікарні БСП на вул.Братиславській 3.

 

Зараз ви читаєте новину «Активіста, який "організував 3-5 тисяч людей на Грушевського", заарештували на 30 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути