Ексклюзиви
четвер, 23 січня 2014 02:05

"Роздягнули до пояса і вивезли десь у поле" - "Беркут" затримав львівського фотографа

"Роздягнули до пояса і вивезли десь у поле" - "Беркут" затримав львівського фотографа
Фото: censor.net.ua

У середу силовики затримали в Києві львівського фотографа-фрілансера Мар'яна Гавриліва, повідомляє Zaxid.net.

Він знімав сутички, що тривають на вулиці Грушевського, коли "Беркут" пішов у наступ. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, Гавриліва силоміць затягли за шеренги силовиків.

Фотографа, як і інших затриманих, кинули в автозак і відібрали телефон. На щастя, у чоловіка був ще один прихований телефон, який силовики не знайшли пр обшуку. Саме завдяки цьому телефону він зміг зателефонувати брату.

"Він каже, що затриманих дуже багато – лише у тому автозаку, де утримували Мар'яна було більше 20 людей, а всього він бачив шість таких автозаків, – розповів Михайло Гаврилів. – Мар'ян каже, що усіх затриманих роздягнули до пояса і вивезли зараз десь у поле".

"Він дуже тихенько говорив, тому що навколо чергують люди. Вивезли їх кудись, де не чути ні машин, ні шуму вулиць, ні людей. Каже, що дуже холодно, що дуже багато людей в автозаках знепритомнило. Він не знає, де вони, і нічого не може сказати", - повідомив він.

Пізніше на сторінці Евромайдана у Фейсбуці активісти повідомили, що фотограф знайшовся.

"Знайшовся зниклий львівський фотограф Мар'ян Гаврилів. Мар'ян потрапив під обстріл, після чого його і багатьох інших чоловіків, які були поруч - схопили і кинули в автозаки. В один автозак запхали 21 людини. Громадян повезли за місто в невідомому напрямку, там їх роздягнули до пояса, били ногами і кидали в сніг. Гаврилов зараз у дуже важкому стані через жорстоке побиття беркутівцями", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «"Роздягнули до пояса і вивезли десь у поле" - "Беркут" затримав львівського фотографа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути