Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2023 17:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Акт безсилля" – МЗС прокоментувало випади Лукашенка

"Акт безсилля" – МЗС прокоментувало випади Лукашенка
Випад Лукашенка на адресу президента України Володимира Зеленського є актом безсилля, сказав Олег Ніколенко. Фото: Facebook.com/oleg.nikolenko.50

Заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка є черговою спробою створити штучну загрозу зі сторони України заради виправдання своєї підтримки агресії Російської Федерації.

Випад Лукашенка на адресу президента України Володимира Зеленського є актом безсилля. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Категорично відкидаємо інсинуації Олександра Лукашенка про нібито причетність української сторони до подій на аеродромі "Мачулищі". Очевидно, що це є черговою спробою створити штучну загрозу зі сторони України заради виправдання своєї підтримки агресії Росії", – заявив спікер МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецтрибунал над Путіним і Лукашенком: Європарламент ухвалив резолюцію

"Загрозу потрібно шукати не в Україні, яка бореться за себе та шукає миру. Вона лежить в Росії, яка всілякими способами намагається іще більше втягнути Білорусь у війну, остаточно позбавити її незалежності та суверенітету", – сказав Ніколенко.

26 лютого опозиційна білоруська ініціатива BYPOL повідомила, що у Білорусі на військовому аеродромі "Мачулищі" пролунали вибухи. Згодом очільник BYPOL сказав, що внаслідок двох вибухів пошкоджено російський військовий літак А-50.

У мережі опублікували супутниковий знімок аеродрому.

Цього тижня Лукашенко заявив, що Україна нібито готувала "диверсанта". Також самопроголошений президент Білорусі обізвав Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «"Акт безсилля" – МЗС прокоментувало випади Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути