вівторок, 07 березня 2023 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко визнав вибух на аеродромі і заявив про затримання "терориста українських спецслужб"

Лукашенко визнав вибух на аеродромі і заявив про затримання "терориста українських спецслужб"
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив про нібито затримання "терориста", який влаштував вибух у Мачулищах. Фото: korrespondent.net

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив про нібито затримання "терориста українських спецслужб" і його помічників.

Їх звинувачують у причетності до "спроби диверсії щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі". Про це повідомляє державне інформагентство БелТА.

В "операціях проти Білорусі" Лукашенко звинувачує Службу безпеки України та Центральне розвідувальне управління США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Мачулищах" поновили GPS-перешкоди після атаки дронами

"Був підготовлений терорист. Він росіянин, з російським паспортом, має український паспорт. Народився в Кривому Розі, жив у Криму. Родичі в Австрії деякі, деякі залишилися в Києві. Він був завербований спецслужбою України у 2014 році, начебто. Айтішник або добре знається на IT-технологіях. Готувався для здійснення терористичних актів", ‒ сказав Лукашенко.

За його словами, під час підготовки "диверсанта" були "задіяні найвищі технології". Його нібито навчили "усьому цьому не за один місяць". А потім переправили на територію Білорусі.

26 лютого стало відомо, що на військовому аеродромі "Мачулищі" в Білорусі вранці лунали вибухи. З'явилася також інформація про пошкоджений російський літак. Представник ініціативи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. За його словами, учасники ймовірної диверсії в Мачулищах залишили Білорусь і зараз перебувають у безпеці.

Втрата російського літака А-50 внаслідок атаки на білоруському аеродромі в Мачулищах ще більше обмежить повітряні операції РФ. Після підриву А-50 у Росії, ймовірно, залишилося шість таких справних суден. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко визнав вибух на аеродромі і заявив про затримання "терориста українських спецслужб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути