вівторок, 07 березня 2023 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко образив Зеленського й звинуватив українські спецслужби

Лукашенко образив Зеленського й звинуватив українські спецслужби
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про напад на Мачулищі. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив українські спецслужби і президента Володимира Зеленського в атаці дронів по аеродрому в Мачулищах.

Заявив про це під час пресконференції 7 березня, передають державні ЗМІ Білорусі.

"Висновок один. Я ще якось думав, що Україні потрібен мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський - просто гнида. Просто гнида! Такі операції не проводяться без погодження з керівником країни та головнокомандувачем. Це я вам говорю як президент", – сказав диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко визнав вибух на аеродромі і заявив про затримання "терориста українських спецслужб"

Лукашенко знову згадав про якийсь "пакт про ненапад", який нібито Київ хотів укласти.

"Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, надсилає до нас людей і просить, як я вже казав: "Давайте укласти пакт про ненапад, домовмося, у нас з вами немає жодних проблем". На що я говорив: "Ми не збираємося нападати". "Ні, підпишімо договір під заступництвом Організації Об'єднаних Націй, що ви на нас не нападете". Ви чули мої всі ці заяви. І в цей час… Що ж, виклик кинутий", – заявив Лукашенко.

26 лютого стало відомо, що на військовому аеродромі "Мачулищі" в Білорусі вранці лунали вибухи. З'явилася також інформація про пошкоджений російський літак. Представник ініціативи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. За його словами, учасники ймовірної диверсії в Мачулищах залишили Білорусь і зараз перебувають у безпеці.

Втрата російського літака А-50 внаслідок атаки на білоруському аеродромі в Мачулищах ще більше обмежить повітряні операції РФ. Після підриву А-50 у Росії, ймовірно, залишилося шість таких справних суден. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко образив Зеленського й звинуватив українські спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути