субота, 19 травня 2012 10:44

"Якщо закон про вибори не змінять, то бюлетені слід друкувати без прізвищ" - Черненко

"Якщо закон про вибори не змінять, то бюлетені слід друкувати без прізвищ" - Черненко
За словами Черненка, такі "ляпи" в законах свідчать про якість роботи українського законодавчого органу. Фото: molbuk.ua

Народні депутати при затвердженні закону про вибори народних депутатів України забули вписати вимогу вказувати прізвище кандидата в бюлетені.

Про це розповів під час веб-конференції голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Ми проаналізували цей закон, – говорить він. – І те, що ЦВК підготувала й консенсусом прийняла рішення звернутися до Верховної Ради, щоб внести зміни до закону свідчить про те, що дійсно підводних каменів там не так уже й багато. Але туди справді треба внести певні технічні зміни. Зокрема, виправити ті ляпи, недоречності або просто дурниці, які депутати конституційною більшістю проголосували в цьому законі, а президент підписав".

Черненко навів приклад технічного "ляпу" в законі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК хочуть підправити закон про вибори, та божаться, що політики це не стосується

"У чинному законі про вибори, де йдеться про форму бюлетеня є вимога вказати в ньому інформацію про кандидата: рік народження, партійність, ім'я та по-батькові, а про прізвище не йдеться. Тобто фактично за цим законом, якщо його не міняти, наші бюлетені треба друкувати без прізвищ кандидатів, тільки з ім'ям і по-батькові", – зазначив політолог.

Він також додав, що це, ймовірно, депутати просто недодивилися.

"Це в нас така якість роботи законодавчого органу. Тому технічним законопроектом пропонується виправити цей "ляп". Звичайно, якщо законопроект не буде прийнятий, то коли затверджуватимуть форму виборчого бюлетеня ЦВК може взяти на себе відповідальність і своєю постановою визначити, щоб там вказувалося також і прізвище. Але цю постанову можна буде дуже легко оскаржити в суді, тому що вона фактично перевищує норму закону, який має вищу дію", – підкреслив Черненко.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо закон про вибори не змінять, то бюлетені слід друкувати без прізвищ" - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути