пʼятниця, 18 травня 2012 12:04

Влада робить звичні перед виборами помилки - політолог

Влада робить звичні перед виборами помилки - політолог
Олексій Голобуцький вважає, що закон про етичну поведінку нічого не змінить. Фото: radiosvoboda.org

Поки немає справедливого суду та незалежної гілки судової влади, то будь-яке рішення можна використовувати проти опозиції та незадоволених.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, коментуючи прийняття Верховною Радою закону "Про правила етичної поведінки". Ним забороняється політикам негативно висловлюватися про органи державної влади, а також приймати пожертвування.

"Пам'ятаєте, так само колись Тимошенко добилася прийняття подібного розпорядження, яке забороняло критикувати діяльність її уряду. Це рудименти радянської психології. Те розпорядження стало приводом для критики уряду. "Регіонали" використовували його на повну катушку, мовляв, це закритість Тимошенко та уряду. Намагалися наїхати на журналістів. Це і був привід ще раз сказати, щось негативно про Тимошенко", - відзначив Голобуцький.

"Я думаю, що всі такі закони, які вона приймала, були одним із елементів її програшу. Мало хто вірив в те, що вона демократ . А такі закони, такі вказівки зайвий раз підтверджували це. Так враження, що якщо ти приймеш закон, щоб тебе не критикували, це якась запорука некритичності. Влада робить помилки, звичні перед виборами. Це ще один привід для критики влади і все", - сказав експерт.

За словами політолога, заборона приймати пожертви державними діячами - це нормально, але не допоможе.

"Це в принципі нормально. Це ще більш ніж нормально. Пожертви в нашій країні - це можливо таємна, завуальована форма корупції. Ми знаємо, як ці пожертви відбуваються. В будь якій школі, наприклад, вони ж не беруть гроші. Знаю це по свої дитині. Вони беруть пожертви", - зауважив Голобуцький.

На його думку, закон ніяких наслідків не матиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила закон, який забороняє чиновникам критикувати владу

"У нас багато законів мають якісь наслідки? Думаю, це черговий такий закон", - додав він.

Нагадаємо, вчора 265 голосами Верховна Рада прийняла закон "Про правила етичної поведінки".Він зобов'язує осіб, уповноважених виконувати державні функції (у тому числі народних депутатів), "забезпечувати позитивну репутацію органів державної влади й місцевого самоврядування, усіляко сприяти зміцненню довіри громадян до влади". Крім того, закон забороняє державним діячам приймати пожертвування.

Згідно ст. 18 закону, за порушення встановлених ним правил особи, уповноважені виконувати державні функції або місцеве самоврядування, будуть нести дисциплінарну, адміністративну, кримінальну або матеріальну відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Влада робить звичні перед виборами помилки - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути