неділя, 16 грудня 2012 09:32

Якщо в Раді з'явиться банка для штрафів за мовні огріхи, то Азарову варто зразу перерахувати туди весь бюджет

Якщо в Раді з'явиться банка для штрафів за мовні огріхи, то Азарову варто зразу перерахувати туди весь бюджет
Фото: file.liga.net

Якщо в Верховній Раді з'явиться банка для штрафів за мовні огріхи, то прем'єру Миколі Азарову варто зразу перерахувати туди весь Держбюджет.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Якщо говорити про чистоту української мови, то треба садити за одну парті Ірину Фаріон та Миколу Яновича Азарова, щоб вони вчили українську мови, щоби кожен перевчав тією, яку він вважає українську", - пояснив він.

Експерту це нагадало, як в одній із редакцій "поставили велику банку по одній гривні за кожне лайливе слово, яке було сказано. В результаті це тривало тиждень. Банка заповнилась до половини, а після чергового авралу прийшов редактор та поклав тисячу гривень та висказав все, що про це думає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподіватися на новий курс уряду, через обрання Азарова прем'єром, не доводиться - Розенко

"Якщо Балога захоче поставити таку банку, то Микола Янович може одразу весь Державний бюджет перераховувати на цей рахунок", - резюмував він.

Нагадаємо, 14 грудня депутат Верховної ради Віктор Балога (позафракційний) запропонував ввести штрафи для державних службовців за незнання української мови. Він вважає, що українці з інтересом подивилися б, "як чиновники і народні депутати складають іспит на знання державної мови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" розповіли, як "регіонали" провокують напругу

13 грудня у Верховній Раді сталася сутичка через те, що депутат із Партії регіонів Вадим Колесніченко виступав російською мовою. Крім того, депутат від "Свободи" Ірина Фаріон запропонувала прем'єру Миколі Азарову вивчити українську.

В партії "Свобода" обіцяють, що змусять російськомовних депутатів, говорити українською мовою на сесійних засіданнях Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Якщо в Раді з'явиться банка для штрафів за мовні огріхи, то Азарову варто зразу перерахувати туди весь бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути