вівторок, 26 лютого 2013 10:23

Якщо Україна в листопаді не підпише Угоду з ЄС, то не зробить цього у найближчі кілька років - євродепутат

Якщо Україна в листопаді не підпише Угоду з ЄС, то не зробить цього у найближчі кілька років - євродепутат
За словами європолітика, Угоді "має передувати адекватне зусилля української сторони у виконанні їхніх зобов'язань". Фото: vesti.md

Голова делегації Європейського парламенту зі співпраці з Україною Павел Коваль (Польща, група консерваторів і реформістів) задоволений результатами минулого саміту Україна-ЄС та підкреслює, що європейський вибір Києва може стати реальністю у випадку реальних дій.

"Я хотів би висловити своє задоволення самітом, під час якого обидві сторони підтвердили свої зобов'язання підписати Угоду про асоціацію так скоро, як тільки будуть продемонстровані рішучі дії і відчутний прогрес у трьох сферах, зазначених під час саміту Україна-ЄС 2011 року і знову закладених у Висновках Ради ЄС 10 грудня 2012 року", - йдеться у коментарі Коваля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол запевнив, що Україна робитиме все для підписання Угоди з ЄС: "Плану "Б" не існує"

Європейський політик упевнений, що рішення саміту в черговий раз підтверджують, що європейський вибір України "може стати реальністю, і Україна може скоро влаштуватися в Європейському Союзі".

"Тим не менше, цьому має передувати адекватне зусилля української сторони у виконанні їхніх зобов'язань", - нагадує депутат ЄП.

У зв'язку з цим Коваль наголошує, що майбутній саміт Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді цього року - "реальна дата підписання Угоди про асоціацію, але упущена можливість не виникне знову в найближчі кілька років".

Зараз ви читаєте новину «Якщо Україна в листопаді не підпише Угоду з ЄС, то не зробить цього у найближчі кілька років - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути