понеділок, 25 лютого 2013 20:41

Європа рухається до України, яка кроки назустріч не робить - політолог

Європа рухається до України, яка кроки назустріч не робить - політолог
Віталій Бала Фото: goodvin.info

Кінцеву відповідь на запитання, чи нестиме саміт "Україна-ЄС" доленосні рішення ми зможемо зрозуміти через 2-3 місяці. Саме тоді буде остаточно відомо, чи піде Україна на таке політичне рішення як підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На його думку, ініціювання такого саміту і пропозиція підписати Угоду про асоціацію свідчить про те, що Європа йде Україні назустріч. Вимоги, які Європа застосовує до нас, стали вже не такими жорсткими. ЄС має інтерес, він зацікавлений, але велике питання, чи скористається цим Україна.

"І зараз вибір за українською владою, чи зробить вона крок назустріч? Все крутиться навколо питань, які були завжди. Йдеться про виконання тих 19 пунктів, які нам були давно озвучені, починаючи від виборчого кодексу, реформи прокуратури та судів, закінчуючи боротьбою за права і свободи людей, скасування вибіркового правосуддя", - нагадав політолог.

Він вважає, що у вимогах Європи немає бюрократії.

"У нас же досі немає виборчого кодексу, який би убезпечив від зміни виборчого законодавства під себе будь-якої влади, якою б вона не була. За всіма індексами свободи ми скочуємося вниз. Хіба це бюрократичні речі? Чи може у нас не діє вибіркове право? У цьому питанні поки немає ніяких позитивних зрушень. Також населення не довіряє ні судам, ні правоохоронним органам України. Потрібні заходи для того, щоб підняти довіру до цих інституцій влади", - наголосив Бала.

Зараз ви читаєте новину «Європа рухається до України, яка кроки назустріч не робить - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути